•  
  •  
  •  

 

 

Календар

 

Контакти

 

 

     Коледната  програма в ОУ “Васил Левски“, с. Видраре, започна с конкурс за коледна украса на класна стая. Той бе спечелен от учениците от 1 и 3 слят клас. В конкурса за най-хубава картичка и рисунка призовите места спечелиха Ралица от 6 клас, Деси от 5 клас, Илийчо от 3клас и Емилия от 4 клас. 

     За първа година бе организиран вътрешноучилищен конкурс за най-хубаво писмо – съчинение до дядо Коледа. Участваха 37 ученици. Осем от тях бяха изпратени до дядо Коледа в Лапландия за участие в канкурса организиран от Български пощи. Тези деца получиха и благодарствени отговори от добрия старец. Писмото на Радослав Стоименов от 6 клас развълнува и просълзи  всички присъстващи на коледното тържество. То получи и високата оценка от организаторите.  

     На  19.12.2019 г.  на коледното  тържество се случи чудо. Феите, танцьорите и  децата от ПГ и начален курс убедиха стачкуващите джуджета да изработят подаръците за чакащите.

     Идеята за доброто, вплетена в песните, танците и стихчетата  с жезъла на надеждата за семейна топлина  и обич  докосна сърцата на всички в залата. И чудото се случи. Джуджетата заработиха и напълниха чувала на дядо Коледа.

     Специален коледен пакет, осигурен от Фондация НМС,  получи всеки ученик. Той бе връчен лично от  г-жа Жанета Георгиева – Йорданова, изпълнителен директор на фондацията. Тя поздрави всички по случай християнския  празник с пожелание за здраве, доброта и смирение. Подаръчни пакети с лакомства учениците получиха и от Иван Василев и Петър Милчев от Ботевград, които бяха гости на тържеството.

     Скъпи гости, както обикновено, бяха кметът  на селото – М.Димитрова, представители на читалището и на клуба на инвалидите.

     Щастливи  усмивки  бяха озарили лицата на всички.