•  
  •  
  •  

 

 

Календар

 

Контакти

 

 

"Коледна магия"

"Коледна магия" в ОУ“Васил Левски“, с. Видраре

Познатият ни на всички от недалечното минало Педя Човек, Лакът Брада записа най - новата си приказка на 21.12.17 г. в ОУ „Васил Левски“, с. Видраре. Като безценен камък той постави в голямата си съкровищница спектакъла „Коледна магия“. В специалната му приказна торба влязоха коледни и сурвакарски благопожелания и наричания, народни хора и песни. Вълшебният танц на Коледната фея създаде приказна атмосфера. А рап танцът на Криско събра на едно място изгубилите се джуджета, Снежанка, Рудолфчо и Дядо Коледа, тръгнали за Видраре. Пред очите на изумената публика те танцуваха коледен рапърски танц и създадоха весело настроение. Песните и стихчетата на малките ученици като бисерчета звънтяха в торбата на приказния герой.
Фойерверки и бенгалски огън осветиха сцената с всички артисти , които финализираха Голямата приказка с песента на Коледната фея.
Големият Дядо Коледа беше очаквана атракция за всеки. Той раздаде подаръци на малчуганите. Всички ученици получиха коледен пакет от Фондация Назарянско милосърдно служение чрез нейния директор Жанета Георгиева.
Специални гости на тържеството бяха Председателят на Общ. Съвет в гр. Правец -Николай Яхов, Миглена Димитрова - кмет на с. Видраре, Мая Пенчева - представител на ЦМДТ „АМАЛИПЕ“ и бивш директор на училището, представители на читалището, родители, жители на Видраре, Равнище, Манаселска река. 
С интерес бяха разгледани двете изложби – на коледни сувенири на Клуб „Сръчни ръчички“ към проект „Твоят час“ и на коледни вкусотии, донесени от родителите. Те отлично допълваха празничния интериор.
Гостите се увериха, че за да се напише такава голяма приказка в едно малко селско училище се иска талант, много труд и огромно желание. В този момент на всеки му се искаше да бъде герой в приказката на Педя Човек.